fredag 18 februari 2011

Träden är nere

Ska försöka sammanfatta torsdagen: På kvällen besökte jag tomten igen, nu har de tagit ner de träd som märktes upp i onsdags. Den lilla plätt som ska bli gräsmatta uppe på berget kändes enorm när träden var borta, har varit så svårt att visulalisera alla ändringar på tomten och hur huset kommer se ut ska bli spännande att se hur det växer upp! I onsdags skrev vi lappar till våra kommande grannar med info om bygget och våra kontaktuppgifter, igår lade jag sista lappen i brevlådan. Två av grannarna har redan hört av sig och önskat oss lycka till, känns bra att få kontakt såhär tidigt!

Annars var torsdagen ganska kaotisk, vår säljare Charlotta Sabel från Trivselhus pratade jag med på morgonen, dels för att kolla vad vi skulle göra med höjden på huset. Hennes förslag var att få Göran att ringa kommunen och fråga om vi fick höja 50 cm, det har han lovat att göra jag vet dock inte hur det gått? Vi pratade även om det sista avtalet som ska till för att Swedbank ska betala ut byggnadskreditivet så vi kan få en spärrförbindelse till Trivselhus så de kan sätta igång med husbygget på fabrik. Här känns det som Trivselhus biter sig själva i svansen lite granna, jag hoppas det löser sig och Lotta kämpar på för vår sak så att inget ska försenas pga detta.
Vi diskuterade även tapet vs målning av väggarna inomhus, vi föredrar ju målning med tapet på några väggar kanske men med målning så syns sprickor bättre... Ett beslut att fatta bland många andra :)
Stefan fick jaga förra ägaren om uppgifter kring vart vatten och avlopp ska vara anslutet och får då reda på att rören är dragana upp till kommande huset men att det inte är anslutet vid vägen... Oj vad Göran (grundentreprenören) verkar ha blivit irriterad över detta för så gör man visst inte, är nu orolig vad detta ska innebära för merkostnader för oss...
På eftermiddagen fick vi även leverans av badtunnan till tomten, den står nu där så fint på en pall i väntan på att få bli upplyft på berget. Så här händer det grejer!

2011-02-16 Här ska vårt hus stå om några veckor :) Bergskanten i bakkant kommer ligga ungefär 2,5 meter från huset och vår altan kommer möta kanten, dock ligger altan ca 1 meter under kanten vilket vi försöker minska till 50 cm med uppfyllnad innan plattan gjuts.

2011-02-16 Här kommer så småningom bli gräsmatta, detta ligger nedanför huset och i mitt huvud kanske vi bygger en gäststuga eller dylikt (gym kanske?) längst in till höger, tror att garaget är borta ur tankarna även för Stefan?!
2011-02-17 En av två högar med blivande ved :)

2 kommentarer:

  1. Kul med ett par till som bygger hus :-)
    Vi var lite i samma situation med vårt bygge, att vi behövde höja huset. Dock bara med 20cm, men det var inga problem med kommunen, de gjorde bara en ändring på bygglovet så var det klart.
    Har du några ritningar på huset du kan lägga ut? vore kul och se vad ni ska bygga för något.

    /Magnus

    SvaraRadera
  2. Hej Magnus,
    Ska försöka få till någon bra bild på ritningarna och lägga ut snart. Höjningen av huset gick bra, nervöst dock innan vi fått klart med kommunen (idag)

    SvaraRadera