tisdag 1 februari 2011

Byggsamråd

Igår var vi på Byggsamråd i Tyresö kommun med vår kvalitetsansvarige Stefan Ericsson från Byggsvängen, det gick bättre än väntat J Har hört så mycket om att man kommer därifrån med en lååång lista med saker som måste åtgärdas, visst vi har en liten lista men den känns helt klart överkomlig.
Det speciella med Tyresö är att vi, eftersom vi bygger ett hus i två våningar, måste handikappanpassa det nedre planet där entrén finns redan vid byggnationen. Det normala är att man förbereder för inkoppling av matlagningsmöjligheter men vi måste alltså ha det redan från början. Inga problem dock, vi kommer nu installera ett fristående kök i tvättstugan, kan faktiskt vara skönt att ha en liten kyl och spis även på det nedre planet, vatten och ho behöver vi ju ändå ha i tvättstugan.

Det mest nervösa ögonblicket hos kommunen blev när han frågade om vi gjort några ändringar invändigt sedan bygglovet beviljades och jag visade att vi bytt storlek på några fönster… ”-Aj aj, det här var inte bra” säger han från kommunen och kliar sig i huvudet. Först trodde jag att han skämtade men det är klart slog det mig sedan, ändrar man på det yttre så krävs nytt bygglov. Både jag och Stefan såg framför oss hur vårt bygge nu blev ytterligare försenat pga detta, oj vilka jobbiga minuter det blev. Anders som höll i byggsamrådet gick dock och hämtade vår bygglovshandläggare, så gick vi igenom ändringarna med henne, inga problem sa hon och så var problemet ur världen! Puh! Sedan gick resten som en dans.

Dagens uppdrag är nu att ställa några frågor vidare till vår säljare Charlotte på Trivselhus, igår bokade vi tid hos Kakelspecialisten för planering av badrummen – detta kommer ske under sportlovet vecka 9 och vi kommer troligtvis bara kopiera vårt befintliga kakel därhemma, enkelt! J

Planen nu ser ut som följer
V8 – Gjutning av grunden påbörjas
V9 – möte hos Kakelspecialisten
V 12 – Husleverans

På torsdag åker vi ner till Korsberga för att besöka Trivselhus fabrik, där kommer vi få se hur de bygger upp ytterväggarna med fönster och allt. Ska bli väldigt spännande att se och dessutom bjuder Trivselhus på övernattning och middag på kvällen, en riktigt mini semester känns det som! Tess och Ella får sova hos farmor och farfar så slipper de den långa bilvägen och bli släpade runt i fabriken J

0 kommentarer:

Skicka en kommentar