fredag 25 februari 2011

Hjort är gjort...

I måndags ringde jag kommunen och fråga om vi kunde höja vårt hus 30 cm, 50 cm kändes för mycket… Göran önskade detta för att dräneringen skulle bli bra, hans andra alternativ var att spränga och det skulle ju dels fördyra hela bygget och dels försena det. Det lät inte som några problem och jag fick ett ja över telefon, kompletterade med nya ritningar till kommunen på tisdagen, idag fredag kom äntligen stämplade och godkända ritningar från kommunen J

I tisdags var Stefan och Tess (som är hemma med vattkoppor) ute på tomten och kikade, de fick förutom bygget se sju stycken kronhjortar på tomten, förevigat på en jättefin bild nedan. Tess tyckte såklart att det var jättemysigt, kul att flytta ut till naturen!


I onsdags var vi på Trivselhus kontor i Stockholm och hade byggstartmöte, vi gick igenom alla kvarvarande entreprenörsavtalen, byggprocessen och annat smått och gott. Fick såklart med oss ytterligare en lunta med papper att sätta in i huspärmen (den är överfull!). Alla entreprenörsavtal är fortfarande inte klara till banken men det ska inte vara några problem med spärrförbindelsen och husbygget iaf enligt Lotta.

I torsdags hörde jag mig för med mäklarfirman som sålde tomten till oss gällande rören som ligger färdiggrävda i marken och som inte är kopplade till det kommunala nätet…! Vår mäklare hade slutat men mäklaren jag pratade med trodde inte att vi hade något att luta oss mot juridiskt, det stod ju ingenstans att rören var påkopplade... Ska ändå undersöka vidare om vi kan få ersättning för det jobb som detta medför i form av extra grävning vid tomtgräns och koppla på rören. Måttligt kul, det är dyrt nog ändå. Enligt oss var texten i prospektet missvisande!
I helgen ska vi ut på tomten och fota framstegen i bygget, dessutom måste vi fixa i vårt nuvarande boende för nästa vecka kommer målaren hit och fixar inför försäljningen J Fullt upp!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar