torsdag 17 februari 2011

Tomten

Igår (onsdag) em  träffade Stefan Göran (grundentreprenören) på tomten för att gå igenom vilka träd som ska fällas etc, Göran påpekade för Stefan att vårt hus kommer ligga väldigt lågt och den tänkta altanen på baksidan kommer ligga en meter under kanten på berget som möter upp ca 2 meter från huset. Det här har vi inte alls förstått så idag ska jag ringa bästa LottaTrivselhus och höra om det går att höja innermåtten på undervåningen och ringa kommunen om att eventuellt få höja huset 50 cm… Dessvärre tror jag på nej från kommunen för då måste vi nog söka om bygglovet och det var sånt tjafs innan det blev godkänt, tror nog även på ett nej från Lotta tror vi ligger för sent i processen för att göra en sådan ändring L Men det kanske blir riktigt häftigt? Inte alls som vi tänkt men det kanske inte behöver vara dåligt… (peppar mig själv) Synd att ingen förklarat planritningen för oss så vi fattat alla dessa höjdskillnader!

På kvällen åkte även jag ut till tomten, iklädd thermobyxor och pannlampa så pulsade jag omkring för att kolla vilka träd som var märkta för fällning. Jag var lite orolig för det lät som det var så många som skulle fällas, men det kommer bli jättefint! Stod ute på tomten och insåg hur stor den var nu när all sly var borta och det var en plan yta där huset ska stå. Stod i mörkret och lyssnade på tystheten också, så underbart!

Idag ska Stefan ringa till Bastu och Badtunnespecialisten och be att få vår badtunna levererad, så snart den finns på tomten ska Görans killar lyfta upp den på berget bakom huset och förhoppningsvis även gjuta en klack eller åtminstone en kant som kan stödja badtunnan på plats sedan. Ska bli riktigt mysigt att sitta därute och bada om 9 månader!

Nedan har jag lagt in några sommarbilder på tomten, de är från prospektet då vi köpte tomten (vi har ju inte lyckats komma ihåg att ta några bilder alls tidigare). Stefan tog några igårkväll och de läggs ut här ikväll men på de bilderna har arbetet påbörjats.

Här stka huset stå :)

Här ska huset stå :)

Den här bilden är tagetn uppifrån berget, så det är ungefär den här utsikten vi kommer ha från vår övervåning.

Det här är utfarten från vår tomt, ska bli kul att skotta den på vintrarna för den är lååång ;)

1 kommentar:

  1. Vi väntar med spänning på mer info och bilder!!!
    Det blir skitbra med nivåskilnaden! Etage, det är inne nu! =)
    Mvh Familjen Nordman.

    SvaraRadera