måndag 7 februari 2011

Drömfabriken

I torsdags tog jag och Stefan bilen ned till Korsberga i Småland, vi hade blivit inbjudan till Drömfabriken av Trivselhus vilket innebar i våra små huvuden att vi skulle få gå runt och titta i fabriken och kanske träffa någon ansvarig för presentation av företaget.
Denna resa slog alla förväntningar och vi är grymt imponerade över hur Trivselhus tar hand om sina kunder, jag ska kort återberätta vår upplevelse.

Vi var enbart sex stycken i den lilla gruppen som togs emot i ett konferensrum på Trivselhus Huvudkontor; jag och Stefan, ett par från Borlänge som heter Henrik och Madeleine och en äldre herre med vän. Vi togs emot av Eva som är Husombudsman på Trivselhus och VD:n Andreas. Under hela dagen träffade vi totalt sex personer från Trivselhus, och alla svarade gärna på våra frågor och lyssnade till våra funderingar:
-          Andreas berättade lite om Trivselhus historia och om Södra som äger Trivselhus, statistik etc mycket intressant och kul att lyssna till.
-          Eva gick igenom mycket matnyttig information, berättade om Trygghetsgarantin och vi fick även berätta om varför VI valt Trivselhus.
-          Leif berättade om energikraven, bergvärmen etc
-          Jems som var produktionsritare visade upp deras komplicerade CAD-program där alla ritningar fanns sparade, lades de ovanpå varandra var där bara ett virrvarr av streck på skärmen. Han berättade även om hur varje block är numrerat efter i vilken ordning de ska sättas ihop ute på tomten. Faktum är att allt är numrerat, allt som går från fabrik ut till kunden, alla väggblock, takstolar och bjälkar, de lastas även på lastbilen i sorterad ordning. Som ett numrerat pussel, genomtänkt från första bit!
Stefan redo att gå på visning i fabriken.
-          Per-Inge visade oss fabriken, vi fick se hur de byggde upp hela väggar från scratch. Här fanns inga stora maskiner alls utan det var rent hantverk vilket var riktigt imponerande. Alla killar och tjejer verkade faktiskt ha kul på jobbet dessutom.

Helena ivrigt lyssnandes
Hela gänget av kunder samlade, redo att gå ut i fabriken.

Rent hantverk, bygge av vägg

I bakgrunden vänds en vägg för fortsatt byggande.

Vi hittade en duktig motorcross förare i fabriken, Stefan fotade snabbt :)

Detta är vad som håller ihop takstolarna... ser inte mycket ut för världen i mina ögon men tydligen är de omöjliga att få bort, träet går sönder innan dessa...

Stefan betraktar takstollstillverkningen


En färdigbyggd vägg.
Ett färdigt hus består av ca 3000 delar...

-          Conny berättade om hur de avsiktsförklarar entreprenörer, vilka kontroller som görs under byggprocessen innan slutbesiktning etc. Förklarade de olika entreprenadformerna (Eva hade även varit inne på detta tidigare under dagen) och mer om trygghetsgarantin Trivselhus har.
Mitt i detta fick vi en god lunch och ytterligare ett tillfälle att prata med alla dessa personer. När Conny var klar åkte vi vidare till Ramkvilla hotell där vi fick bo på Trivselhus bekostnad och bjöds sedan på en riktigt god middag på Ramkvilla Wärdshus tillsammans med Eva, Conny och Sture Lamme som var en av de som startade upp hela Trivselhus. Vi hade en riktigt trevlig kväll med diskussioner kring våra husbyggen, Trivselhus och trevliga historier.

Summa summarum så kunde vi inte blivit nöjdare med denna dag, vi fick alla våra frågetecken uträtade, kunde lägga fram våra synpunkter och fick respons direkt på allt. Trivselhus tog med sig informationen direkt och jag vet att en av de punkter som vi påpekade redan rättats till på Stockholms kontoret, snabba ryck!

På fredagen stannade vi till på Huvudkontoret igen för att prata med Anders och Johnny; Anders hjälpte oss att kontrollera att elen kommer bli rätt i huset sqamt avlopp etc. Tyvärr fick vi inte flytta en toalettstol som vi önskade pga handikappregler, trist men det är bra att de har koll.
Johnny kontrollerade att våra synpunkter på slutbeställningen blev rätt, de små fel vi hittat blev korrigerade utan problem och vi fick beröm för att vi kontrollerade så noga J


Känner någon igen den blå byggnaden? Tänk Ronny och Ragge... japp det är Ronny och Ragges korvmoj i Korsberga, vi var ju tvungna att stanna och ta kort innan vi lämnade småland.
En mycket bra helg och jag hoppas att de som åker på dessa resor framöver får en lika positiv upplevelse!

0 kommentarer:

Skicka en kommentar