onsdag 20 juni 2012

Stenläggning 2

Nu har själva stenläggningen utanför huset kommit igång, det blir stora fina skifferstenar i oregelbunden form som kommer täcka marken utanför huset. Svensk Finplanering heter företaget (systerföretag/dotterföretag? till Svensk Husgrund som gjort husgrund och övrigt markarbete) som gör jobbet och jag hoppas att de gör ett bra jobb :) Bilderna nedanför visar den lilla bit som hunnit läggas, det är utanför groventrén och jag tycker det ser riktigt lovande ut!
Färgen på stenen passar bra in i vår fina natur och med färgerna på huset, storleken på plattorna känns jättebra. Ska bli riktigt skönt när detta är klart så vi slipper få in allt grus i huset.
Något som påpekades vid besiktningen av huset var att de lagt orange rör i mark som kommer upp och möter uppsammlaren som fångar regnvattnet (urusel beskrivning). Nu tyckte inte markfirman att det var något problem då de inte skulle synas när finplanering/plattläggning etc tog form men igårkväll såg jag att de faktiskt syns... så nu ska de byta rören mot grå iaf och jag hoppas att det blir bra iom det. Inte kul om man går ur ett så dyrt jobb missnöjd.

2 kommentarer:

  1. Ser grymt bra ut! :)
    /Christian

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Christian, ja det känns som det kommer bli toppenbra :)

      Radera