måndag 4 juni 2012

Fasadmålning

Förra veckan skulle fasaden äntligen målas klart, en sida blev omålad förra året eftersom det blev för kallt ute. Jag och Stefan fick låna en byggställning och satte upp den efter lite trixande till målaren (stegarna sitter helt fel men det går att klättra upp iaf...) men vad händer, målaren Lasse stukar foten :( Stackarn! Men vi har ett späckat scehma eftersom markkillarna ska sätta igång hemma så stackarn måste måla trots allt. Dock har han fått två extra dagar på sig iaf. Så på onsdag måste vi ta ner ställningen och på torsdag kommer markkillarna.

Det var lite vingligt men kul att sätta upp ställningen, högt upp är man och bara berg nedanför. Ska passa på och putsa fönstren när ställningen nu är uppe.

På de andra sidorna av huset, som målades förra året har det uppstått glipor mellan fasadbräderna, förstår verkligen varför det förespråkas att fasaden ska målas innan den sätts upp. Men så jobbar nu inte Trivselhus så vi får gå och dutta i här i sommar så huset återför sin helsvarta fasad.

Invändigt ska det också målas, här har snickarna skurit ut en bit gips där det spruckit rejält, så det har varit endel slipdamm hemma efter spacklet. Kul att bo på en arbetsplats...
Ovanför köksskåpen till höger hade det blivit en rejäl spricka, som mest har den varit uppe i en centimeter men har nu sjunkit ner igen. Listen är flyttad och de har spacklat, hoppas det håller!

Denna vecka ska vi väl äntligen få vår murspis målad och klar, kommer bli toppenfint!
 Utanför huset står nu våra pallkragar, de är inte snygga men de fyller sin funktion för iår. Jordgubbar och potatis är planterat. Måste hitta plats även för morötterna och ärtorna någonstans.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar