torsdag 28 juni 2012

Rullgardiner och markis

Dagen innan midsommar kom Persiennekompaniet och satte upp markis och rullgardiner hemma, väldigt passande då vi i år firade hemma hos oss och också skulle ha gäster i våra alldeles för ljusa sovrum.

På altanen, utanför matplats och kök, sattes en enorm markis upp. 6 meter bred så täcker den samtliga fönster in till kök och matplats och förhindrar förhoppningsvis att det blir alltför varmt hemma om nu sommarvärmen skulle få för sig att komma någon gång.
Markisen har både sol och vindsensor eftersom det kan blåsa ganska bra uppe hos oss, elektrikern hade dock vissa problem med att installera den då den betedde sig tvärsom dvs åkte in vid sol och ut vid blåst... efter lite jobb och många telefonsamtal så fixade han det tillslut. Dock har vi nu en lampa på altanen som inte fungerar, funderar på om han lyckats kapa ngn tråd ska iaf undersöka saken innan vi tar ut honom igen.
 Barnens sovrum fick samma lila färg, det är inte mörkläggningsgardiner då jag tyckte att det blev för mörkt (de ska ju vakna någon gång också) utan ett mörkt tyg i en vanlig rullgardin bara. Tjejerna tycker båda om dem och det blir betydligt mörkare i deras rum nu på kvällarna.

Bilderna är tagna med blixt i mörker och är väl inte sådär jättebra, men visar iaf hur det ser ut. Det här är Tess rum


och detta Ellas
 I vårt sovrum valde vi en fin vit rullgardin som vi också använder som gardin, eftersom ingen av oss känner att vi behöver ha mörkt i sovrummet så gick detta bra. Jag trivs med att vakna upp i ett ljust sovrum men nu slipper vi insyn utifrån om ngn skulle komma förbi för tidigt. Saknar dock att kunna ligga och titta ut på himlen på kvällen

lyckas inte ta en bra bild eftersom det blir motljus från fönstret
 Våra två gästrum på ovanvåningen fick en lila rullgardin (mörklägger ungefär som barnens) med en silveraktig ton som är jättesnygg.
Inga av våra rum är färdigmöblerade med vare sig möbler eller tavlor så bilderna är inte jättekul att visa upp men så här ser det ut just nu iaf :)Våra nya fina rullgardiner har iaf gett rummen ett mer ombonat intryck vilket vi tycker om.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar