onsdag 23 mars 2011

Huset börjar växa upp

I går (tisdag) kom de första lastbilarna från fabriken i Korsberga med byggmaterial till vårt hus, eftersom Ella har ögoninflammation kunde vi passa på att åka ut till tomten och kika lite innan Stefan och Tess skulle till jobb och dagis.


Kul att se att lyckades ta sig upp på tomten, vägen är inte bred… jag hade inte velat köra kan jag säga J Här stod en stor lyftkran och två stora lastbilar.
Huset skymtar bakom gubben på berget :)
Strålande solsken fick de att jobba i den här dagen
Mycket material hade redan lyfts upp på berget trots att klockan inte ens var åtta på morgonen.
Full koll på vart materialet skulle placeras i huset
Där byggnadsställningen står ska det så småningom byggas altan ända in mot bergskanten.
Tess hade Björn (dagis nalle) med sig ut för att visa vårt blivande hus, Björn är på besök hos oss denna vecka :)

Idag onsdag var Stefan ute på dagen med Ella och tittade och pratade lite kort med vår Snickare Jonnie från Weinefelt Bygg AB.
Väggarna börjar komma på plats J
Baksidan av huset, längst till vänster dörren från duschrum & bastu, bredvid fönster vid trappan, sedan ytterligare en dörr fast från vardagsrum resten fönster vardagsrum
Groventré till tvättstugan syns längst ner, fönstret till höger är i matsalen och mellan de två fönstrena i mitten kommer röret från vår vår murstenskamin gå :)
Takstolar levereras
Ser ni, ett hus tar form :)
Efter jobbet åkte vi allihopa ut för att titta lite snabbt, redan från Prästgårdsvägen såg jag en skymt av vårt hus, det ligger verkligen högt. På tomten fick vi se huset ha vuxit upp, ser jättefint ut och jag blev mycket sugen på att flytta ut!
Vårt sovrum längst ner till höger barnens rum på den vänstra flanken. Från vänster på ovanvåningen ser ni matsalen, köket, arbetsrum och master bedrom nr 2
Det vänstra fönstret är till master bedrom nr 2, det under till master bedroom nr 1. Till höger ser ni fönstret till bastun.
Jag och Ella framför baksidan av huset, som ni ser sitter takstolarna redan uppe...
Från Gimmerstavägen kan man faktiskt skymta vårt hus, jag som trodde det var dolt för alla,,,

1 kommentar:

  1. Men oj så himla fort det går när dom väl kommer igång!!! Så fint det ser ut att bli!!!

    SvaraRadera