måndag 14 mars 2011

Grund + källarväggar

I torsdags ringde vår KA Stefan Eriksson från Byggsvängen och meddelande att han varit ute på bygget och tittat på jobbet och allt såg mycket bra ut, det var bara tummen upp J Dagen efter, alltså i fredags, skulle grunden gjutas så nu känns det verkligen som vi kommer frammåt!
Farmor och Ella på besök på tomten med Stefan, här håller de på och lägger ut armering inför gjutningen av grunden.

I fredags blev plattan gjuten

Cementbilen fick stå på etage1 alltså nedanför husplatsen och pumpa upp cement.

I fredags fick vi definitiv leveransbekräftelse på posten, den 22:a mars kl 07.00 kommer 1:a leverans del 1 och den 23 mars kommer 1:a leverans del 2. Det innebär att vi får husets väggar och takstolar NÄSTA VECKA! Häftigt! Egentligen skulle man vilja vara ledig och titta på husbygget bara men vem lever så? Vi får åka ut på kvällarna och se vad som hänt under dagarna.
Håll nu tummarna för att det inte snöar något mer för vi måste garantera att vägarna är farbara fram till husplatsen… innebär att skulle det snöa måste vi få ut kommunen att ploga fortare än kvickt! Känns inte som jag vill åta mig det jobbet…
Eftersom vi i helgen var tvungna att städa och fixa hemma i huset inför besiktning och fotografering idag måndag så hann vi aldrig ut till tomten och titta men idag kom vi äntligen iväg. Efter att jag haft besiktningsmän, mäklare och fotograf i vårt befintliga hus i ca fyra timmar, kom mormor och barnen hem och när Stefan slutat jobbet åkte vi alla ut och tittade. Källarväggarna hade de börjat mura upp och nu ser man verkligen hur bra det kommer bli med avståndet till berget runt om huset. Däremot känns huset väldigt litet… jag vet ju om att alla sovrum är små men när man ser det i verkligheten känns de inte små utan ynkliga… bara hoppas det känns bättre när allt är på plats!
Såhär ser thermoblocken ut, som stora legoklossar som staplas ovanpå¨varandra. Tre¨av väggarna i entréplan byggs upp av dessa.

Mormor, stefan och Ella framför "huset". Ella och Stefans tår framför vårt sovrum.
Tess står i kommande tvättstugan
Uppifrån berget med utsikt ner mot bottenplan.
Där den stora högen med ris ligger ska barnens lekstuga stå så småningom :)
Ella passade på att äta lite Tyresö snö och Tess sprang omkring glad i hågen i solen.
Stefan i utrymmet bakom huset som ska fyllas igen... ;)

0 kommentarer:

Skicka en kommentar