tisdag 9 augusti 2011

Bakslag 1: Murspis och badkar - problemas!

På måndagsmorgonen fick jag två samtal innan åtta på mobilen, och det inom tre minuter... Det första kom från Posten som ville leverera vårt badkar, dock till fel adress de ville köra det hem till oss och inte ut till Tyresö :( Så de fick backa tillbaka och slänga av det på lastkajen igen.
Tur i oturen kan man säga för i lördags när vi var ute och satte ihop trinetten kontrollmätte jag väggen i badrummet där badkaret ska stå och den var 169 cm, vårt badkar 170 cm... Hur kunde detta hända?
Letade febrilt efter våra ritningar hemma och hittade den som vi gått efter 180 cm till dörrkarm står det, ngn annan ritning har vi inte... så Stefan pratade med Jonnie och de blev såklart oroliga. Då visar det sig att de har en ritning som inte vi har en med detaljerade mått där det står att väggen är 175 cm med foder, vilket nu stämmer med verkligheten. Frågan är varför vi inte fått den ritningen? Så vårt badkar får åka tillbaka till PM-Hem igen.
Ringde såklart upp PM Hem eftersom de skrivit fel leveransadress dessutom, fick då reda på att det badkar vi nu behöver som är 160 cm långt är det 10 veckors leveranstid på. Trist att vi inte kommer ha ngt badkar när vi flyttar in men så får det bli. Extrakostnader för frakt och mindre badkar samt installation får vi såklart ta med Trivselhus. Hade vi fått alla måtten rätt från början hade ju detta aldrig hänt.

Nåja tur i oturen så kom aldrig badkaret ut till huset iaf, för då hade det blivit aningen mer bökigt.

Samtal nr två kom från Eldabutiken, även de ville komma hem till oss i Tallkrogen och installera murspis vilket såklart var fel, men där var det iaf inget problem med att ändra adressen. däremot fick vi inte tag på snickarna så vi visste inte om ngn kunde ta emot ute på tomten så jag slängde i mig frukost och hoppade in i bilen med Ella som sällskap. När vi kom fram satt snickarna där och åt frukost så vi vände hem igen :)

Bra start på dagen kan man tycka, första semesterdagen dessutom...

Här kommer vår fina murspis byggas upp, hålet i golvet är för tilluften...

Åkte ut senare på dagen igen och fick då reda på av killarna från Eldabutiken att lösningen för tilluften för murspisen inte var bra uttänkt, till luften kom från ett hål i golvet som då skulle komma upp med slang under murspisen och då ligga mitt i det vedfack som finns under murspisen. Inte snyggt och inte praktiskt, verkar inte som det finns ngn kommunikation mellan Trivselhus och Eldabutiken, hade vi vetat detta hade vi försökt styra upp det själva.
Vi åkte iaf ut till Eldabutiken idag och pratade med dem och kom fram till att den bästa lösningen är att mura upp spisen 20 cm för att kunna vinkla röret, merkostnad ca 2.000kr :( Måste vi såklart också ta med Trivselhus eftersom det är en kostnad som inte borde uppkommit om tilluften suttit rätt.

0 kommentarer:

Skicka en kommentar