måndag 2 maj 2011

Risrensning

I lördags hade mormor hand om barnen och jag och Stefan åkte ut till tomten tillsammans med Magnus, Jörgen och Johan och röjde bort den stora högen med ris från tallarna som fälldes tidigare på tomten, när vi grävde i högen så hittade vi snö packad i botten... Tänk att den kunnat ligga kvar så länge!
Kanonskönt att rishögen nu är borta iaf för nu kan lekstugebygget komma igång! :)

Igår, söndag, satt jag och ritade upp lekstugan, ska bli riktigt kul att bygga den får se hur dyrt det blir bara... tanken är ju att det ska bli en roligare stuga än de som går att köpa men priset ska heller inte bli högre. Ska köpa material i veckan så då får vi se...

Vi träffade vår målare Lars från SONAB MÅLERI AB ute på tomten i lördags, han visade hörnskydd och ett material som man sätter upp på väggarna istället för tapet och som målas på. Då syns inte sprickor och hörnskydden gör också att sprickor inte kommer fram lika lätt. Kostar såklart ytterligare pengar men vi bestämde oss för att måla allt istället för att tapetser nu, så våra beök på Fredells och BygOle var ju onödiga. Kanske kanske att tjejerna får varsin fondvägg iaf, därr har vi inte bestämt oss ännu.

Eftersom Lars var där fick vi även ta en titt inne i huset :)
Välkommen in!
I hörnan framför oss kommer köket stå, diskbänken ligger under det liggande fönstret. Röret ner från taket är till fläkten över köksön.
Kaminen kommer stå i mitten av denna väggmellan matsal och vardagsrum. Skorstensröret löper upp mellan fönstrena.
Hrm... snickarna vill visst lämna minnen :) Detta är iaf vår kommande tv-vägg, är programmen för tråkiga får vi väl minnas bilden bakom.

Vårt master bedroom nr 2 på övervåningen
Nästa helg blir det lekstugebygge, får se om vi kan få till altanen iaf, Tess vill hjälpa till så det kan ju ta lite längre tid då :) Dessutom måste vi flörta lite med grannarna så vi kanske kan få låna lite el, vill inte handsåga alla plankor eller ta hem dem och försåga...

0 kommentarer:

Skicka en kommentar