onsdag 22 augusti 2012

Fogat och klart

I måndags kom Tommy från Svensk Finplanering och gjorde klart fogningen utanför huset, blev hur snyggt som helst! Så skönt att äntligen ha det klart så vi kan springa ut och in utan att ta halva tomten med oss in i form av grus.

Först dammsög Tommy alla fogar och såg till att djupet var de 30 mm som hårdfogen kräver för att bli bra, det var ett tidsödande jobb och efter några timmars jobb kallade han in förstärkning.

Den första lilla ytan är fogad
 


  Frammåt sju på kvällen var de äntligen klara, hela ytan på runt 90 kvm är fogad och klar, kan väl säga att vi är mycket nöjda med resultatet!





Den bästa bilden sparar vi såklart till sist, såhär ser nu vår framsida ut. En bonus (dyr visserligen) blev de fem granitstegen ner mot uppfarten, skulle väl behövts 20 till men den plånboken har vi inte... snyggt iaf!

måndag 20 augusti 2012

Det är utomhus det händer!

Efter en tid med trasig telefon, trasig laddare, kamera utan laddare etc så kan jag äntligen uppdatera med lite bilder och då blir det mycket med en gång.

Vi börjar med trappan och räcket längst med berget som Stefan varit så duktig och byggt klart, blev riktigt bra och trappan används flitigt av hela familjen




Sen har vi trallen utanför lekstugan, den är helt klar :) äntligen!
En glad Ella sitter och lagar mat

Inuti lekstugan har jag hunnit måla första varvet med lila, ser mer blått ut i mina ögon men tjejerna är nöjda!

Bakom lekstugan har vi förberett för tjejernas odlingar nästa år med att sätta upp några pallkragar ovanpå tre europapallar. Tess har redan bestämt vad som ska odlas; morötter, sallad och något mer som jag glömt... ska måla dessa svarta så småningom så ser det lite roligare ut :)
Lekstugan har såklart en kiosklucka, här får vi handla i stort sett varje dag numera.
Med lite svart färg kommer här bli jättefint!
I vår gamla dynlåda så får nu barnens alla uteleksaker ligga, varje dag ska de plockas undan och den rymmer endel så det blir rent och fint hemma.
Här finns en hallonbuske som förhoppningsvis ger lite hallon nästa år.
och en plantering med fina vita liljor
Till vänster på denna bild finns dörren in till huset, lekstugan ligger alltså fint direkt utanför och trallen flyter bra ihop med det fina skiffret direkt utanför huset.
På håll ser det såhär fint ut, får se när taket får ett staket så de kan klättra upp...
Skiffret utanför huset är klarlagt men ännu inte fogat, de håller faktiskt på i detta nu och dammsuger här utanför och ska foga. Det har tagit längre tid än väntat men blir kanonfint när det blir klart!
Från lekstugan sett
 

Här ska planteras buskar nästa år, det är mot grannen nedanför och ramar in tomten fint.

Mot lekstugan, med ryggen mot grannen (bilden ovanför)
Bilden tagen från samma punkt men jag tittar snett vänster mot tvättstugan
 


Här seer man framsidan väldigt bra. och den fina trappan i granit som ser lite ynklig ut i vår jättebacke...


Vår slänt har blivit helt förstörd... markduken har blåst sönder och kokosduken har nog något djur återigen trasslat in sig i. Ser inte kul ut alls men det fårvara just nu, får göra om allt vid tillfälle. Ogräset har tagit sig rejält så först måste det bort :(


Slutligen några bilder från tomten neråt uppfarten.

Vår nya parkering med granit som skiljer parkering från gräsmattan
Å denna gräsmatta... jättefin och den växer som bara den men jag funderar starkt på att anlägga en stor asfaltsplan istället! Skulle klippa den igår igen och en stackars kopparödla skrämde mig när den flydde gräsklipparen och de små grodorna hoppade i gräset... Stefan fick ta över och en stackars kopparödla fick sätta livet till när han klippte. Vill inte klippa den igen... någon som vill sponsra med en robot? ;)