fredag 27 juli 2012

Trappa

Igår var mormor barnvakt och jag jobbade, Stefan slet hårt hemma i trädgården med bygget av trappa och det blir riktigt bra :)
Denna bild är från dagen innan, Stefans pappa hjälpte till med bygget och farmor var barnvakt :) Tog ett tag att få rätt...

Såhär fint blir det

Några ribbor som saknas, ska sågas av och överliggaren ska flyttas. Ett riktigt toppenjobb!
Nu slipper barnen och andra halka omkring på berget, känns bra!

onsdag 25 juli 2012

Trallbygge

Eftersom stenläggningen ligger nere pga semester tänkte vi att det vore bra om vi fick trallen runt lekstugan klar innan de sätter igång igen. Det har tagit endel tid att få upp alla "reglar" eller vad det kan tänkas kallas men det tar sig :)

Detta är då före trallbygget, som ni ser är marken inte riktigt lekvänlig med stubbar och stenar som sticker upp. Dessutom finns det gott om kopparorm att trampa på :(

Stefan visar att bygget håller att gå på



Trallen har börjat läggas, känns bra :)
Kom hem från jobbet igår till detta resultatet :) Stefan har jobbat hela dagen och har en fin linnebränna att visa upp. Det tråkiga är att trallen inte räcker, den ska läggas runt hela stugan så vi måste iväg och köpa mer.
 Igårkväll åkte jag och köpte en begagnad ribbstol i metall, blå och fin, den ska sättas upp som en stege upp till taket där vi ska bygga räcke så fort vi hinner... Men prio nu är trappa upp från trädäcket till badtunnan, alltså där jag stod när jag tog det nedersta kortet.

fredag 13 juli 2012

Fiber

När vi flyttade in funderade vi på hur vi skulle göra med telefon, kändes dumt att dra in kopparkabel till huset så vi valde en mobil lösning. Ringde Telia för att höra om det möjligen fanns planer på att dra fiber till området vi bor i men det gjorde det absolut inte.

Men förra veckan drog de upp röret till vårt hus och innan årets slut så kommer vi faktisk ha fiber anslutet till huset iaf. Mycket glad att detta gjordes när vi hade vår stenläggare hos oss och inte senare för nu kan han reparera hålet som de gjorde i stenläggningen.
Så snart kan vi (om vi vill) byta allt det mobila därhemma mot den dyra fibern...

Täckning av slänt

Började tappert för en tid sedan att leta efter erosionsmattor att lägga i slänten så att inte all jord rinner iväg vid regn. Det var ett väldigt svårt uppdrag visade det sig då vanliga bygghandeln inte har dessa mattor till försäljning (eller ens vet vad det är...), hittade en markfirma som sålde produkter som var intressanta men de kunde bara sälja hela rullar till oss vilket gav oss ett enormt överskott på erosionsmattor som vi inte kunde använda. Tillslut hittade jag en kokosmatta hos Tyresö Handelsträdgård som vi gladeligen köpte, dock hade de inte tillräckligt mycket på lager så det blev bara den övre delen av slänten som blev täckt. När de sen skulle komplmentbeställa mer till oss blev priset det dubla så nu har vi fattat det billigare (men okloka?) beslutet att enbart lägga markduk på resten av slänten. Vi får väl se om det håller, håll tummarna!
Planeringen av slänten har inte riktigt börjat ännu då vi har flera andra projekt vid sidan om som tar tid som
  • Gräva bort sten och jord från berget bredvid huset (jorden rinner vid regn annars ner mot skifferaltanen utanför huet) Här funderar jag på att anlägga en rabatt i grus vid senare tillfälle, tror jag kan vara snyggt och bra om det finns någon växt som tar hand om vattnet som rinner hut.
  • Bygga altan utanför lekstugan
  • Bygga trapp från badtunnan till altan utanför lekstugan
  • Bygga klart lekstugan (måla insida och utsida, altan på taket, stege upp etc)
  • Tvätta och såpa in altanen...
  • mm mm mm
Det finns att göra!

Ett desperat försök att hålla ogräs borta under tiden jag jagade rätt på mer kokosmatta, den vita markduken blåste dock bara bort så vi gav upp det. Kokosmattan är den bruna mattan ni ser överst i slänten.

Igårkväll fäste vi den svarta markduk vi köpt för slänten, tyvärr saknades en rulle så det får kompletteras. Vi har lagt två olika markdukar i slänten, den övre är tjockare och mer beständig dock också betydligt dyrare än den andra. Vi får se om den billigare mattan håller.

Som ni ser har vårt rullgräs tagit sig bra, dags att klippa det snart!


Lägger upp en bild på lekstugan också, här ska alltså byggas altan och till vänster ligger vår badtunna, dit ska byggas en trappa upp.

Här ska trappan gå, fästena sitter i berget, de har Stefan borrat för och satt upp :)