tisdag 13 december 2011

Lucia

När jag åkte till jobbet imorse möttes jag av tre tända brasor (i eldkorgar) vid strandrondellen i tyresö, underbart mysigt och tänk att ngn kliver upp så tidigt för att göra fint på Lucia (klockan var 05.10 när jag åkte förbi) härlig kommun att bo i :)

Snickarna var ju över förra veckan ocj nu är klädkammaren uppe klar, skönt att få in lite saker där så vi får fint till helgens glögg ochs edan julafton.
De fixade även diskmaskinen som vi haft problem med, köksluckan gick ju inte att byta så det blir dessvärre kvar till nästa år, preliminär leverans av den nya korrekta luckan är v 52. Byte av de fula fönstersmygarna blir nog i samband med det, liksom några smålagningar av märken i parkettgolvet.

Idag väntas en leverans från Schenker, vi hoppas att det är infästningarna till snörasskydden, tänk om vi faktiskt lyckas få upp dem innan det faller riktig snö :) Det vore väl inte en dag för tidigt med tanke på att det nu är 10 månader sedan vi beställde dessa...

Påbörjade arbetet igår med att få till alla papper till kommunen för att få slutbevis på huset men insåg snabbt att vi nog inte fått alla dessa papper, så nu ligger frågan i inboxen hos Trivselhus, hoppas de kan hjälpa till med ngt iaf. Vore skönt att få även slutbeviset på plats...

Glad Lucia!

onsdag 7 december 2011

Lite strul och fix

Som jag skrivit tidigare så har vi endel saker kvar som ska göras innan vi betalar sista fakturan till Trivselhus. Idag kom snickarna till oss för att byta ut den skadade köksluckan, sätta upp klädstång och hylla i sista klädkammaren, laga skador i parketten, flytspackla vid rören till golvvärmen samt impregnera där eller vad det kan tänkas heta.
Det första som upptäcktes var att vi fått fel lucka till köket... rätt storlek och färg men fel modell... SUCK, TH tyckte det var pinsamt. Får se när det kommer en korrekt lucka nu då det tog ganska många veckor att få den felaktiga. Hur resten gått får vi se ikväll. Vore skönt att få iordning i sista klädkammaren så jag hoppas det är klart iaf.

Snörasskydden då... jo de kom ju men med felaktiga fästen och vi har fortfarande inte fått ngn leverans på de rätta, denna vecka eller nästa säger de. Så snön hann alltså komma innan snörasskydden kom på plats trots allt, trots att vi beställde dem i februari...

Murspisen är en annan historia, den började ju luta, killar från Eldabutiken kom ut och tittade och justerade upp den... med små brickor som nu tryckts ner i parketten och spisen lutar igen. De har lovat att komma ut igen eller iaf kontakta mig snarast, dock inte hört något på de två dagar som gått. Är less på spisen nu, hade velat haft den målad och spacklad till jul men vi får nog dessvärre inse att så inte kommer vara fallet.
Hur vi ska göra med tilluften vet vi inte ännu, vi har fått ett kostnadsförslag från Eldabutiken på över 6.000 kr för att flytta den men det är en kostnad som vi inte vill ha utan vill ge TH och Eldabutiken att diskutera internt, dock börjar jag fundera på om det går att byta ut murspisen mot något mindre som kan stå rakt...

Sen har vi elen, vi har upptäckt att styrningen av lamputtagen i taket styrs väldigt konstigt. På entreplan kan jag tända i hallen på övre plan men att tända i trappan upp till övre plan kan jag bara göra där uppe. Samma knapp som styr trappans belysning styr även två lampor som sitter i fönstret i vardagsrummet... TH ska kolla upp detta iaf, hoppas det går att koppla om för nu kan vi tex inte ha julstjärnorna på hemma i fönstret för vi vill ju inte ha tänt i trappan hela dagen...

Annars trivs vi jättebra i hus och omgivning :)

Uppfarten

Har länge lovat att uppdatera bloggen men tiden räcker inte till... men under helgen som var så tog jag lite bilder för att visa resultatet av det jobb som gjorts, vi är inte helt hundra nöjda men har kommit överrens med entreprenören om en viss justering till våren.
Här ska det bli gräsmatta, detta är precis framför huset eller nedanför huset och en given plats för studsmattan. Den gräsmattejord som lagts ut är full av stenar och vi har blivit lovade ny jord till våren nu utan stenar :)


Uppfarten till huset sedd från altanen, fortfarande väldigt brant men det går iaf att köra upp bilen till huset nu. Här var vi inte överrens med entreprenören då vi tyckt oss beskriva en helt annan lutning än vad vi fått. Detta kan justeras med mer massor men det beslutet tar vi till våren och likaså om vi ska alsfaltera eller ej.


Mer av uppfarten till huset

Det finns som ni ser endel kvar att göra men nu är det iaf möjligt att ta sig upp till huset med bil samt vi kommer kunna så gräs till våren och få en lekyta för barnen :)