fredag 19 augusti 2011

Köket

Köket har nu fått alla vitvaror på plats, diskmaskinen står även den där den ska numera men det har blivit något fel på storleken av luckan...
Kranen sitter på plats och luckorna är justerade.
Elektrikern har nu satt fart i huset, eldosor, kontakter och knappar mm börjar komma på plats, eftersom vi i köket har mörkt kakel ovanför bänken så valde vi i sista stund svarta eluttag till köket, dyrare men också snyggare, tror jag hade retat mig otroligt mycket på vita!
Snygga eluttag i svart, de vita billigare hade synts fult mycket

Svarta uttag kommer ett och ett om man inte vill lägga ut alltför mycket pengar... vita kan man få två och två... Nåja de räcker nog iaf!
 Vi har kört ut alla högtalare som ska upp i huset, ska bli kul att testa det när vi flyttat in, fast först måste vi nog få lite hjälp med att konfigurera allt...

Tvättstugan

Tvättstugan börjar ta form, på plats står nu värmeanläggningen, städskåp och tvättmaskin och torktumlare. Kvar är:
  • Trinetten som vi borde fått levererad till sthlm idag, ska bara få reda på vart... jag och tjejerna köpte en blandare till den på IKEA igår så vi borde ha allt på plats nu.
  • Fler skåp till tvättstugan som ett högskåp och några väggskåp, förvaring kan man aldrig ha för mycket av!
Till vänster ska trinetten stå, vattnet framdraget :)
Visst blev vår lösning bra med TT och TM upphöjda!? Jag är jättenöjd! Till höger ska det nog bli ett högskåp och ovanför TT/TM blir det eventuellt mer förvaring.

Gjutning plintar

Vi har anlitat en kille som heter Madrid med gäng som ska gjuta plintar till vår blivande balkong/altan runt huset, det ser ut som de gör ett riktigt bra jobb. Har grävt sig ner genom sprängstenen för hand... Förhoppningsvis är de klara redan imorgon lördag :) Vår snickare Jonnie ska kontrollera deras jobb så det är bra gjort vilket känns tryggt.
På framsidan har de valt att lägga en ränna då de inte vet hur hårt packad sprängstenen är.



många hål blit det...

måndag 15 augusti 2011

Fotouppdatering

Trots problemen med trinetten idag så hände det såklart även flera bra saker i huset:
1. Badkaret kom äntligen, den här gången i rätt storlek också och det ser jättefint ut
2. Tjejernas fondväggar målades idag, det lyser ända ut i hallen... men Tess och Ella såg nöjda ut!

3. Kaminen har kommit på plats (dock vet jag inte om det är helt positivt för de kunde inte bygga den lösning jag skrivit om tidigare, dvs att bygga upp spisen 20 cm så att tilluften hamnade bättre. Trist att betala så mycket för en spis när resultatet inte blir som det ska.)
Ja vad säger man, i mitten ska det egentligen vara ett tomt hål att lägga ved i, ngn som tycker detta blir snyggt?

Men murspisen blir fin i sin helhet i rummet iaf
4. Såg att bastuaggregatet sitter på plats
5. Toaletter på plats, och handfaten inkopplade

6. Vattenutkasten monterade
Ser något lustigt ut att ha ett vattenutkast mitt uppe på väggen... blir bättre när det finns en balkong på plats också.
utanför groventrén
7. Gräset tar sig riktigt bra

Alla killarna jobbar på bra därute, möttes av sex bilar på plats när jag var ute med barn och mormor idag, fick en smärre chock det var kö upp på tomten av bilar :) Så kul att ha en hel hög av BRA hantverkare dessutom :D
Utöver allt detta så har vi (Stefan) äntligen fått tag på en firma som kan gjuta plintarna till balkongen som ska börja byggas om några veckor, de drar förhoppningsvis igång senare i veckan :)

Bakslag 2_Trinetten

Måndag morgon igen, ingen bra dag i veckan för idag uppdagades ett nytt problem. Vår fina trinett från IKEA som vi köpte in i god tid i juli är 20 cm för bred... vet inte hur vi tänkte eller om vi tänkte. Kontrollmätte på ritningen och det finns ingen tvekan om att det är 1 m brett det måste vara.
Så vi har ikväll åkt ut till huset och plockat hem trinetten, fajtats med IKEA som tillslut gav med sig och gav oss ett tillgodokvitto på hela beloppet. Så ingen förlust iaf, nu har vi bara till å skaffa fram en trinett som är 100 cm bred istället... Inte ett lätt eller billigt uppdrag men det fixar vi! (Håll tummarna för att vi kan göra ett klipp även om det inte ser ljust ut)

onsdag 10 augusti 2011

Tid för slutbesiktning

Fick idag äntligen bekräftelse på slutbesiktningen, den har tidigarelagts en dag dock. Jättebra kan ju tyckas men rent tidsmässigt så har jag på jobbet förberett mig för en besiktning den 26:e, dagen innan måste nu styras om på jobbet...

Fördelen med detta är att vi har två kvällar på oss att städa ur huset inför flytten den 27:e, vore ju skönt att hinna få hela huset städat innan möbler och lådor bärs in.

Så tid för slutbesiktning är nu den 25:e augusti kl 10:00

Badkar och murspis

Pratade idag med Maria på PM-Hem där vi beställt vårt badkar och otroligt nog har bästa Maria fixat så att vi får köpa deras Viskan 160 visningsbadkar som de just satt upp i butiken, dessutom till samma pris som det vi först köpte dvs vi fick en rabatt på 1.800 kr. Vilken kundvänlighet!!!! Så nu har vi bara en merkostnad på två frakter att ta upp med Trivselhus, jag hoppas även det löser sig! Tack Maria!!!

Igår åkte vi förbi Eldabutiken i Globen för att höra om vi på något sätt kan lösa problemet med tilluften och murspisen, vi fick tipset om att vi kan mura upp spisen 20 cm så att tilluften går att vinkla bakåt så att vårt vedfack inte blir förstört. Jättebra idé så den är tagen. Merkostnad ca 2.000 kr preliminärt, ytterligare något att ta med Trivselhus...

Så allt verkar ordna sig trots allt och merkostnaden ser inte ut att bli alltför hög :)

tisdag 9 augusti 2011

Tvättstugan

När vi var ute på måndagen så gick vi igenom med snickaren Oskar hur vi tänkte med skåpen i tvättstugan och innan vi hunnit åka därifrån så hade han satt ihop dem, fort och bra! Såg riktigt bra ut och jag tror det blir kanonbra att få upp tvättmaskin och torltumlare i den här höjden. Bredvid detta skåp tror jag vi får plats med ett högskåp och sedan skåp över tvättmaskin och torktumlare så har vi bra förvaring därinne!
Trinetten till vänster och skåpen som TT och TM ska stå på under uppbyggnation.
åsså en liten bonusbild från köket med vitvaror på plats!

Bakslag 1: Murspis och badkar - problemas!

På måndagsmorgonen fick jag två samtal innan åtta på mobilen, och det inom tre minuter... Det första kom från Posten som ville leverera vårt badkar, dock till fel adress de ville köra det hem till oss och inte ut till Tyresö :( Så de fick backa tillbaka och slänga av det på lastkajen igen.
Tur i oturen kan man säga för i lördags när vi var ute och satte ihop trinetten kontrollmätte jag väggen i badrummet där badkaret ska stå och den var 169 cm, vårt badkar 170 cm... Hur kunde detta hända?
Letade febrilt efter våra ritningar hemma och hittade den som vi gått efter 180 cm till dörrkarm står det, ngn annan ritning har vi inte... så Stefan pratade med Jonnie och de blev såklart oroliga. Då visar det sig att de har en ritning som inte vi har en med detaljerade mått där det står att väggen är 175 cm med foder, vilket nu stämmer med verkligheten. Frågan är varför vi inte fått den ritningen? Så vårt badkar får åka tillbaka till PM-Hem igen.
Ringde såklart upp PM Hem eftersom de skrivit fel leveransadress dessutom, fick då reda på att det badkar vi nu behöver som är 160 cm långt är det 10 veckors leveranstid på. Trist att vi inte kommer ha ngt badkar när vi flyttar in men så får det bli. Extrakostnader för frakt och mindre badkar samt installation får vi såklart ta med Trivselhus. Hade vi fått alla måtten rätt från början hade ju detta aldrig hänt.

Nåja tur i oturen så kom aldrig badkaret ut till huset iaf, för då hade det blivit aningen mer bökigt.

Samtal nr två kom från Eldabutiken, även de ville komma hem till oss i Tallkrogen och installera murspis vilket såklart var fel, men där var det iaf inget problem med att ändra adressen. däremot fick vi inte tag på snickarna så vi visste inte om ngn kunde ta emot ute på tomten så jag slängde i mig frukost och hoppade in i bilen med Ella som sällskap. När vi kom fram satt snickarna där och åt frukost så vi vände hem igen :)

Bra start på dagen kan man tycka, första semesterdagen dessutom...

Här kommer vår fina murspis byggas upp, hålet i golvet är för tilluften...

Åkte ut senare på dagen igen och fick då reda på av killarna från Eldabutiken att lösningen för tilluften för murspisen inte var bra uttänkt, till luften kom från ett hål i golvet som då skulle komma upp med slang under murspisen och då ligga mitt i det vedfack som finns under murspisen. Inte snyggt och inte praktiskt, verkar inte som det finns ngn kommunikation mellan Trivselhus och Eldabutiken, hade vi vetat detta hade vi försökt styra upp det själva.
Vi åkte iaf ut till Eldabutiken idag och pratade med dem och kom fram till att den bästa lösningen är att mura upp spisen 20 cm för att kunna vinkla röret, merkostnad ca 2.000kr :( Måste vi såklart också ta med Trivselhus eftersom det är en kostnad som inte borde uppkommit om tilluften suttit rätt.

Trappa, bastu och badrum

I lördags åkte vi ut för att leverera skåp och trinett till tvättstugan, tre timmar tog det att sätt ihop trinetten... IKEA!!! Men det blir nog bra iaf, hoppas nu bara att det får plats som det ska!

Passade även på att gå igenom huset, har inte sett det på mer än bild senaste månaden då Stefan varit den som varit ute och jag jobbat, blir riktigt bra!

Utsikten från matbordet blir kanon, tänk er en stor fin balkong utanför fönstret dessutom.
Trappan är riktigt fin!
I Bastun kommer det få plats ett mindre sällskap, utsikt ner mot badtunnan.
och Stefan i en duschpose i duscehn utanför bastun ;)
Göran och hans killar från GB Plattsättning har gjort ett jättebra jobb, kakel och mosaik räckte med det tillskott vi köpte och jag har inte sett ngn större skillnad plattorna.

fredag 5 augusti 2011

Sophämtning och telefon

Har försökt skaffa oss sophämtning samt telefon och bredband till vårt nya hus men det verkar vara ett hopplöst fall.

Vi har funderat på att dra koppar in i huset och väntar fortfarande på en offert på detta, dock har vi under väntetiden kommit fram till att vi klarar oss bra med mobilt bredband och telefoni. Varför slänga ut ytterligare många tusen på att dra något så stenålders som koppar i backen när andra alternativ finns? Så vi började gräva i detta och tog fram tre alternativ
  • 3Hemtelefoni
  • Telenor
  • Tele2
Av dessa fann vi Telenors lösning bäst och billigast så där började kampen... Jag vet inte hur många samtal vi ringt eller hur mycket tid det tagit men än så länge har vi inte lyckats med att få över vårt abonnemang till Telenor, vi har iaf lyckats säga upp vårt fasta abonnemang... Man kan säga att det är enklare att avsluta ett abonnemang än att starta upp ett nytt. Orkar inte lägga upp alla detaljer här men än så länge kan jag meddela att Telenors kundtjänst fått bottenbetyg av oss. Fanns det ett bättre alternativ så hade vi helt klart valt det.

Till sophämtningen då, ringde Tyresö kommun och ville starta upp detta då vi snart flyttar in. Då visar det sig att den förra ägaren av tomten fortfarande står som ägare i deras register och att han måste göra en ägarbytesanmälan till kommunen innan vi kan få ngn sophämtning... jahapp ja undrar hur detta ska gå nu, jag skickar blanketten till dem och ber dem fylla i helt enkelt antar jag.

Verkar som att i ett husbygge så är inte själva husbyggnationen det jobbiga eller det som drar musten ur en i vårt fall utan det är alla uppsägningar av abonnemang och skaffandet av nya som tar tid och kraft. Det värsta är att jag inte är helt säker på om det är något vi missar...

Hittills har vi sagt upp
Sophämtning
El
Fjärrvärme
Telefoni
Bredband
Vatten
Larm

Och försökt skaffa...
Vatten och avlopp (check)
Telefon och bredband (inte lyckats riktigt här ännu)
Sophämtning (hmmmm...)
Larm ingår iaf i huset, skönt!!!

tisdag 2 augusti 2011

Kaklade badrum och kakel i kök

24 dagar kvar till slutbesiktning! Hoppas vi.... för vi har fortfarande inte fått någon bekräftelse på vare sig datum eller tid trots att vi efterfrågat detta i över en månad, saknar snörasskydden också och de beställdes redan innan byggstart :(
Beställde igår leverans på vårt badkar från PH-Hem ett 170cm långt massagebadkar som ska levereras på torsdag och tas emot av killarna.
Igårkväll satte vi ihop skåpen som ska stå under tvättmaskin och torktumlare så de kommer upp i bra arbetshöjd, vi kommer alltså bygga upp skåp med bänksskiva på som de ska stå på och hoppas det ska bli bra. Något liknande bilden här nedan, hoppas snickarna fixar det :) Skönt att slippa böja sig efter tvätten när den ska hängas.

Stefan var igår ute i huset och tog några kort, lite mörka men ni kan förhoppningsvis ana att det kommer bli fint iaf.
Duschrum/Bastu

Fondvägen i det nedre badrummet, ser aningen mörkt ut... men det ska sitta spottar här inne så jag hoppas det blir bra!

Handfaten sitter på plats
Likaså duschdörranrna även om de måste justeras något... till höger sticker en sladd ut ur väggen, där ska det sitta en handdukstork. Dock hade vi tänkt skippa det men nu är ju elen dragen, får se hur vi gör.
Dörren in till vår walk in closet från badrummet, dock ska den monteras om, se glipan högst upp vid dörren :)
Duschrum/Bastu

Tess och Ella i duschrummet på övre plan med bastun bakom sig. Tycker detta ser riktigt fint ut på bild, hoppas kunna få se allt live nästa vecka på semestern!

Handfat och spegel
Köket
En dammig bänk med snygg glasmosaik över

Diskmaskinen ska in i skåpet till höger, blir riktigt bra!
Hallen/Entrén

Ljust och fint, här garderoben i entrén
På lördag ska vi åka ut med Trinetten och skåpen till tvättstugan, ska bli kul att se på plats.