onsdag 20 juli 2011

Plattsättningen har börjat

Nu har Göran och hans killar från GB Plattsättning börjat lägga klinkers och sätta kakel/mosaik i huset. Golvet i tvättstugan är helt klart och likaså hallgolvet
Hallgolvet ser riktigt fint ut med de stora grå plattorna
Tvättstugan fick små grå då vi annars hade behövt lägga två storlekar pga att få till ett fall kring brunnarna. Riktigt snyggt!
Kan inte säga annat än att killarna verkar göra ett riktigt bra jobb.
Här har de fått jobba riktigt ordentligt, klurigt värre...

De har även börjat mosaikväggen i det nedre badrummet, det kommer bli toppensnyggt! Samma mosaik kommer alltså ligga på golven samt i duschhörnan på övre plan. Vi fick dock höra att mosaiken var aningen besvärlig då kanterna inte var raka på dem, så går det när man inte köper det allra dyraste :(
Göran med kollega sliter med mosaiken.
Vår första byggmiss har dock uppenbarats, mängden kakel och mosaik till badrummen var på gränsen till toklåg... Vi har räknat fram och tillbaka och kan inte förstå hur killen på Kakeldax och vi räknade när vi köpte allt tidigare i år 4% spill på två badrum??? Så Stefan har varit iväg och köpt 4 kvm extra av det stora vita kaklet och var idag ute hos Göran för att kika på om det var någon skillnad på bränningen mot det andra, och givetvis var det det :(
Eftersom jag inte sett det så vet jag inte hur väl det syns men de kommer iaf lösa det genom att sätta extrakaklet på en egen vägg om det behövs användas. Håller alla tummar för att det inte kommer märkas!

fredag 15 juli 2011

IKEA, tvättstuga och plattläggning

Idag fick vi en leverans från IKEA till tvättstugan, vi har tänkt att bygga upp två skåp att ställa TT och TM på så att de kommer upp ca 50 cm från golvet, kommer bli kanon arbetshöjd. Hoppas bara att det håller i längden.
För att klara handikappanpassningen vi måste få till på entréplan så kommer även en trinett sättas in i tvättstugan, tycker IKEAs är betydligt snyggare än de andra som finns på marknaden så det känns som ett bra köp. Så nu står det 9 kollin i vår källare som ska ut till huset vid lämpligt tillfälle.
ett minikök till tvättstugan, perfekt att ha eftersom barnens tv-hörna ligger alldeles utanför. Kylen kan ju fyllas med godsaker :)
På måndag ska Stefan träffa Göran från GB Plattsättning ute i huset för att gå igenom plattsättningen i badrummen, stackarn skulle egentligen ha semester nu men har för många hus som står och väntar. Inte kul att vara så populär :) Har bara hört gott om Göran så jag hoppas och tror att badrum, tvättstuga och hall kommer bli toppen!

Med enbart sex veckor till slutbesiktning (som vi ännu inte fått bekräftelse på dock) borde vi börja rensa här hemma, men vart börjar man? Känns som vi inte kommer få det klart till flytten...

söndag 10 juli 2011

Lekstuga och gräsmatta

Ikväll åkte jag ut för att vattna vår kommande gräsmatta lite och tog även kort på lekstugan igen eftersom Stefan glömde det när han var ute och snickrade klart tak och dörr... :)
Om Tess får välja färg, vilket jag tycker hon ska få, så lutar det åt grön och vit färg på lekstugan - Hammarbys färger :) haha, jag som trodde den skulle bli rosa.

Stege upp till taket och räcke suntomkring, ni anar inte vilken utsikt de kommer ha däruppifrån :)

Det har faktiskt börjat växa lite gräs...

men så skönt det hade varit att rulla ut gräsmatta som vi tänkt från början, vet bara inte hur vi skulle få upp den :(

Lekstugan

Tisdagen den 5 juli åkte jag ut för att snickra klart taket på lekstugan tyvärr tog virket slut lite i förtid, hann påbörja dörren men även där blev det stopp pga för lite virke :(

Trappan på plats och en ny titt på insidan

Måndag 4 juli åkte vi ut för att slänga allt skräp som samlats upp på tomten det var endel, tre rundor fick det bli sen var det rent och fint på plats igen.
Vi hade även allt kakel och klinker med oss ut och kånkade 1 ton upp till huset och försökte lägga det så att det inte störde ngn, såklart misslyckades vi med det och fick någon dag senare flytta det så att vår målare Lars kund sköta sitt jobb :)
Trappan ovanifrån, blir superfin!

Förråd och trappa
På ovanvåningen är alla dörrkarmar nu målade...

... liksom runt fönstrena, fönsterbräder är också på plats. Övre plan helt färdigmålat.

En kväll på tomten

Söndagen den 3 juli åkte vi ut på kvällskvisten och grillade middag ute på tomten, trevligt mot lunch som det brukar handla om. Kul att få se tomten på kvällen istället också.
Vi åkte ut för att så lite gräs på den översta delen av tomten, Tess och Ella hjälpte såklart till. Inte så mycket bilder på vare sig tomt eller hus men på glada tjejer :)
Det blir endel skräp över när våra byggkillar jobbar inne i huset, det slängs ner här och bildar en fin hög för oss att sortera och köra bort...

Tess på gott humör

Grillning bland målarens byggsopor :)
Tjejerna busar lite i lekstugan

Ella nöjd med en festis medans grillen jobbar

Sedan begav vi oss upp på berget och medans mamma och pappa krattade, gödslade och sådde gräs så busade de runt ovch det såg riktigt mysigt ut i kvällssolen!