söndag 29 maj 2011

Lekstuga - bygget har börjat

I torsdags träffade Stefan vår markentreprenör Göran på tomten för att få in offerter på att fixa till uppfarten etc, då höll de på att borra för bergvärmen. Tyvärr glömde han att fotografera men självklart kan vi visa det vi ser idag, vilket inte är mycket... En sak som är klar iaf :)

I lördags åkte barnen med farmor och farfar till landet, då åkte vi och köpte virke till lekstugan vi lovat bygga och självklart passade vi på att börja bygget också.
Lite justeringar måste göras som ni ser om ni granskar bilden...
Detta är framsidan av lekstugan, här kommer finnas dörr och en stege/trappa upp till taket där det ska bli altan. Inspirerat av min bror och hans barns lekstuga
Ser kanske inte så stabil ut, men det kommer den bli bara vi snickrar vidare
Här skymtar man lekstugan nerifrån uppfarten
Ser ni hur fint lekstugan kommer ligga :)
Nästa helg ska vi ut allihopa och bygga, barnen får väl hjälpa till att bära något. Tess har ju egna verktyg så hon kan få spika i en planka eller något. Så får vi se hur långt vi kommer och när vi blir klara... Riktigt kul tycker jag iaf!

Skräp

Förra helgen åkte vi ut och körde bort skräp, roligare än så blev det inte. Högen var enorm och vi fick åka två vändor det tog några timmar och är väl inte så kul att se på bild men det är ändå ett minne att ha med sig i detta bygge :)

Efteråt gick vi naturligtvis en vända i huset också så vi fick en uppdatering om vad som hänt.
Vinden är nu isolerad
Duschrum och bastu är flytspacklade
Över fönstrena i matsal/vardagsrum kommer det sitta led-lampor
Målaren har satt upp lister som gör att det inte ska spricka i hörn och kanter när huset rör sig framöver.
Så här rent och fint var det när vi kört iväg allt skräp, duktigt!
Ett av våra fina äppelträd :)

måndag 16 maj 2011

Mer insida

Har inte hunnit med så mycket de senaste två veckorna, förra helgen skulle vi börja bygga lekstuga men då blev Tess sjuk och denna helgen gick vår bil sönder :( Men lite foton har det blivit iaf!

I lördags träffade vi vår snickare Jonnie på plats för att gå igenom altanbygge, tvättstuga och annat. Altanbygget kommer bli dyrt precis som allt annat... men det måste till ananrs är tomten väldigt obarnvänlig, lätt att ramla ner från berget på baksidan så det är bara att betala.

Innifrån huset, ganska trevligt ljusinsläpp :)


Teknikväggen inne i tvättstugan, golvvärme längst ner, till höger multimediaskåpet och till vänster elskåpet :)
Ellas sovrum blir toppenbra, upptäckte dock att det genom alla tre sovrum i entréplan går en ventialationstrumma intil ytterväggen. Inte snyggt! Ska ringa Trivselhus idag gällande detta. Jonnie hade åsikter om detta han med.
Tess sovrum, här är ventialitionen inbyggd men inte är det snyggt! tess har bestämt att hon ska ha sin säng framför fönstrena.
tv-rummet utanför barnens sovrum, hålet i väggen går in till förrådet under trappan där vi ska ha dvd, mottagare och vad det nu behövs för att titta på tv. Framför ska en glasskiva sitta.
Badrummet med skjutdörr in till walk in closet och sedan vidare till vårt sovrum.
Vårt sovrum, vet inte hur vi tänkte med de stora fönstrena...
Trapphuset :)
Vardagsrum, väggen till höger är tv-väggen och till vänster i bild kommer vår murspis stå.
Kök till vänster och matdel till höger, med utgågn till altan. Mysig utsikt!!!
Lekrum/gästrum/arbetsrum på övre plan
I vårt sovrum på övre plan finns en klädkammare där kommer golvvärmeregleringen upp för övre plan och där kommer även endel teknik sitta som våra zoneplayers från Sonos.
Vårt sovrum på övre plan
Golvvärmen i duschrummet på övre plan
duschen
Det ser lovande ut tycker jag iaf :) Ser så fram emot att få flytta in! Frågade Jonnie om han trodde att de skulle hinna klart innan innan utsatt datum men det såg inte lovande ut :( Trist att vi hamnar mitt i semestern, bygget kommer ligga nere i fyra veckor v28-31 för att sedan gå vidare i två veckor innan slutbesiktning och förhoppningsvis inflyttning. Slutbesiktning runt 25 augusti och vi lämnar vårt nuvarande boende till köparna 1 september... så inga förseningar tack!

Lite fler bilder :)

Vi ska få in offerter för slamning/puts av källarväggarna, just nu ser det inte så kul ut. Hoppas bara att priserna inte är tokhöga...

Förra helgen åkte jag ut en stund och försökte få stenarna till grunden för lekstugan på plats iaf, så lite fler bilder...
Under pressenningen ligger snickarens virke, där ska sedan byggas en sandlåda, till vänster ser ni min grund... vi har som mål att bli klar med lekstugan till 6 juni. Bakom lekstugan ligger en stor rishög som får ligga och förmultna där.
Till vänster syns framkant på lekstugegrunden
Elskåp, vattenutkast och tvättstuge ingång

Ser det rangligt ut? Det ska in en rad till med stenar i mitten så fort vi har en bil att frakta ut dem med :)

Vårt fina hus!!!

måndag 2 maj 2011

Risrensning

I lördags hade mormor hand om barnen och jag och Stefan åkte ut till tomten tillsammans med Magnus, Jörgen och Johan och röjde bort den stora högen med ris från tallarna som fälldes tidigare på tomten, när vi grävde i högen så hittade vi snö packad i botten... Tänk att den kunnat ligga kvar så länge!
Kanonskönt att rishögen nu är borta iaf för nu kan lekstugebygget komma igång! :)

Igår, söndag, satt jag och ritade upp lekstugan, ska bli riktigt kul att bygga den får se hur dyrt det blir bara... tanken är ju att det ska bli en roligare stuga än de som går att köpa men priset ska heller inte bli högre. Ska köpa material i veckan så då får vi se...

Vi träffade vår målare Lars från SONAB MÅLERI AB ute på tomten i lördags, han visade hörnskydd och ett material som man sätter upp på väggarna istället för tapet och som målas på. Då syns inte sprickor och hörnskydden gör också att sprickor inte kommer fram lika lätt. Kostar såklart ytterligare pengar men vi bestämde oss för att måla allt istället för att tapetser nu, så våra beök på Fredells och BygOle var ju onödiga. Kanske kanske att tjejerna får varsin fondvägg iaf, därr har vi inte bestämt oss ännu.

Eftersom Lars var där fick vi även ta en titt inne i huset :)
Välkommen in!
I hörnan framför oss kommer köket stå, diskbänken ligger under det liggande fönstret. Röret ner från taket är till fläkten över köksön.
Kaminen kommer stå i mitten av denna väggmellan matsal och vardagsrum. Skorstensröret löper upp mellan fönstrena.
Hrm... snickarna vill visst lämna minnen :) Detta är iaf vår kommande tv-vägg, är programmen för tråkiga får vi väl minnas bilden bakom.

Vårt master bedroom nr 2 på övervåningen
Nästa helg blir det lekstugebygge, får se om vi kan få till altanen iaf, Tess vill hjälpa till så det kan ju ta lite längre tid då :) Dessutom måste vi flörta lite med grannarna så vi kanske kan få låna lite el, vill inte handsåga alla plankor eller ta hem dem och försåga...